Eğıitim sendikalarının 'Cumhuriyet mitingi' tartışması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Nisan 2007 10:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Cansel Güven, ?Cumhuriyet Mitingi?ne katılmama çağrısı yaparak, ?darbeci generallerin oyunlarına alet olmayız? diyen Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer'i kınayarak, Dinçer'in mitinge tepkisinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan daha ileri gittiğine dikkat çekti.

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Güven, yaptığı yazılı açıklamada, Eğitim-Sen Genel Başkanı Aladdin Dinçer 14 Nisan Cumhuriyet Mitingi ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmenin tarihe ?bir utanç notu? olarak düştüğünü kaydetti. Dinçer'in, mitingi ?Siyasi gerilimi yükseltmek? ve ?darbeci generallerin oyununa gelmek? olarak nitelediğini anımsatan Cansel Güven, mitingin ?eğitim birliği ilkesi ve laik devlet yapısıyla uyuşmayan eğitim/öğretim uygulamaları, yargı bağımsızlığına müdahaleler, cumhuriyetin temel değerlerinin ?demokrasi' araç edilerek tahribatını? da içeren gerekçelerle organize edildiğini kaydetti.

DİNÇER'İN TEPKİSİ ERDOĞAN'DAN DA İLERİ

Cansel Güven, Alaaddin Dinçer'in mitinge ilişkin tepkisinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan da ?ileri? olduğuna dikkat çekerek şöyle dedi:

?Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün öğretmenlerini ve öğretim görevlilerini Cumhuriyet Mitingi'ne katılmamaları yönünde uyaran Dinçer, kendi tabanı içindeki Atatürkçü, Ulusalcı, Laik eğitimcileri görmezden gelmektedir. Eğitim-Sen tavanındaki yanlışların tabandaki sosyal demokrat ve cumhuriyetçi eğitimcileri mağdur ettiği, sendikasından ettiği, utandırdığı bir gerçektir. Toplu istifalara ve aidat dışındaki bağlantıları koparmaya yol açan Atatürk'ü yok sayan, etnik ve ideolojik yaklaşımlarda ısrar ediliyor olması üzücüdür.?

Güven, mitinge Türk Eğitim-Sen ile Eğitim Bir-Sen genel başkanlarının da Dinçer ile paralel tepkiler gösterdiğini ifade ederken, ?Sol taban üzerinden örgütlenmeye çalışan bir sendikanın Türk Eğitim-Sen ve Eğitim Bir-Sen başkanıyla aynı dili konuşuyor olması da anlamlıdır? dedi. Güven, Dinçer'i tepkisinden dolayı kınadıklarını ifade etti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber